A tavalyi junior Európa-bajnokság tapasztalatait leszűrve, klub szinten arra törekedtünk, hogy a man-to-man elleni védekezést és támadást fejlesszük. Arra törekedtünk, hogy a játékosok ezt a lehető legmagasabb szinten végezzék. Az edzéseken erre fókuszálva egy teljes évet áldoztunk rá.

Szükség volt erre, mert csak a területvédekezéssel és támadással nem lehet komolyabb eredményeket elérni. A csapat átlagéletkorából adódóan még időben sikerült ezt az évet a továbblépésre szánni. Beszédes adat, hogy átlagosan a Heroes játékosai emberfogás ellen 25,6 másodpercet támadtak. Ezen támadások végén több mint  90%-os hatékonysággal szereztek pontot. Ugyanez a védekezés szempontjából a következőképpen alakultak. Emberfogásos védekezésünk során az ellenünk támadó csapatok átlagosan minden 3. támadást tudtak pontra váltani. A védekezésünk nagy arányban vagy korongszerzés, vagy korongvesztést eredményezett a támadócsapat oldalán.

A játékelemeket tekintve ebben a man-to-man támadásban és védekezésben óriási fejlődésen ment át a csapat. A céljainknak megfelelően „beáldozott” szezon eredményessége vitathatatlan. A magyar bajnokságban elért második hely pedig hűen reprezentálja azt.

Mi lehetett az oka, hogy még sem sikerült a bajnoki elsőséget megszerezni?

Az edzések 85%-a olyan feladatokból állt össze ami a man-to-man játékelemet fejlesztette. Azonban tudatosan háttérbe szorítottuk a kényelmesebb területvédekezés és támadás fontosságát. Azon a 4 mérkőzésen, amelyen az ellenfelek a területvédekezés és támadás játékelemeire tudnak építeni csak egy győzelmet sikerült elérni. Egyéb okokat nem nézünk. Azok csak rövid ideig fennálló történések, amelyek a hosszú távú terveket nem fenyegetik.

A hiba, hogy az elvártnál kevésbé sikerült szinten tartani a területvédekezés és támadás játékelemeit. Ebben az ellenfelek tartották a szintet. Az elveszített mérkőzések abból adódtak, hogy sikeresen váltott területvédekezésre az ellenfél. Így a gyors attraktív játékunk előbb utóbb „megfulladt”.

Összességében sikerült egy olyan szezont futnia a csapatnak ahol az eredeti terveknek megfelelően sikerült eredményességben és játékelemben előre lépni. A következő szezonnak egy 11 hetes felkészülési időszakkal vágunk nekik.  Levonva a következtetéseket az idei szezonból és tovább erősítve a keretet. A cél a final fourba jutás!

Végezetül. Köszönjük a szurkolónknak a családjaink, hogy lehetővé teszik számunkra eme játék űzését. Mindenkinek, aki követte mérkőzéseinket és segített minket.

Gratulálunk fiók csapatunk a Riverside egész évben mutatott teljesítményéhez is!

Gratulálunk az Óbuda Ultimate Team csapatának a bajnoki címhez!

Hamar László, elnök