Ligakupa 2023

Az Ultimate Magyar Ligakupát először 2020-ban írták ki. Az egynapos kupára csak a Nemzeti Ultimate-bajnokság Első osztályában szereplő csapatok nevezhetnek. A szabályok az IWGA szabályokat követik, vagyis rövidebb mérkőzések, meghatározott játékosszámok.

A ligakupa idei kiírása volt a negyedik a sorban. Az elsőt még az Óbuda Ultimate Team nyerte meg, a döntőben a Heroes-t legyőzve. Viszont a legutóbbi két kiírást a Heroes nyerte meg. 2021-ben az UP&FLY-t majd 2022-ben az OUT-ot legyőzve a döntőben. 

Két csoportmérkőzést címvédőhöz méltóan, már-már fájóan könnyedén nyerte meg a csapat. A döntőben egy nagyon összeszedett és fókuszált OUT volt az ellenfél. Viszont végig vezetve, rendkívül szoros hajrában, ismét sikerült elhódítani a Ligakupát. 

A Ligakupa idén utoljára került megrendezésre szezonzáró versenyként. A 2024-es évadban a szezonnyitó rendezvénye lesz a Szövetségnek. 

Idén sikerült elérni azt, amit még egyetlen csapatnak sem a hazai Ultimate közösségben. Vagyis mindent megnyerni egy szezonon belül. Idén a Magyar Bajnoki cím mellett, a két kupa és a ligakupa is a Heroes győzelmével zárult. 

Ligakupa győztes csapat tagjai:

Kapitány Nikolett, Kollár-Nagy Melinda, Kókai Lili, Lőwy Petra, Szegedi Blanka, Takács Luca, Vaszary-Maklári Lilla

Alexander Fick, Csillag Ábel, Csillag Gergő, Klément Ferenc, Takács Bence, Tóth Bence, Zakor Péter.

NŐI ÉS OPEN KUPAGYŐZTES

Open csapatunk a 2022-es győzelme után ismét a DEAC-al találkozott a döntőben. Végig magabiztosan játszva sikerült ismét elhódítani az Open kupát.

Open kupagyőztes csapat tagjai:

Alexander Fick, Csillag Ábel, Csillag Gergő, Gubek Lázár, Klément Ferenc, Miksa Mikán, Nagy Szabolcs, Stummer Vince, Szép Csongor, Takács Bence, Tóth Bence.

Női csapatunk eltökélt célja volt, hogy idén nem csak döntőbe jutnak, de meg is nyerik azt. Ennek a hozzáállásnak is köszönhetően az elődöntőben sikerült a címvédőt megverni, majd a döntőben a korábban már kupagyőztes UF csapatát is. Így először lett a Heroes Női divízióban is kupagyőztes!

Női kupagyőztes csapat tagjai:

Kapitány Nikolett, Kollár-Nagy Melinda, Kókai Lili, Lénárt Hanna, Lőwy Petra, Szegedi Blanka, Szegvári Panka, Takács Lilla, Takács Luca, Tóth Sára, Vaszary-Maklári Lilla

Hol van már?

15:10 Ez az eredmény az, amellyel két éve októberben elvesztettük, az akkori kiírás szerinti bajnokságot. Mint ismeretes, a 2021-es bajnokság nem ért véget az alapszakasszal. Az alapszakaszban az első négy helyen végzett csapat FinalFourba jutott, ahol dönthettek a helyezések végső sorrendjéről. 

Az azóta eltelt két évben, hazai nemzeti bajnokságban nem talált legyőzőre a Heroes. Vagyis két bajnoki címet szerzett veretlenül. Jelenlegi szövetségi versenyrendszerben, csak az Óbuda Ultimate Team-nek sikerült. Ezt a “csúcsot” állítottuk be idén. 

Ahhoz, hogy jövőre esélyünk legyen megdönteni is, helyre kell tenni a védekezésben található lyukakat és megtalálni az új és régi rendszer közötti egyensúlyt. De mindenek előtt a pihenés időszaka következik. 

Bajnokcsapat tagjai:

Kollár-Nagy Melinda, Kókai Lili, Lénárt Hanna, Lőwy Petra, Takács Luca, Tóth Sára, Vaszary-Maklári Lilla

Alexander Fick, Benkő László, Csillag Ábel, Csillag Gergő, Holló Benedek, Klément Ferenc, Megyeri Olivér, Molnár Ádám, Takács Bence, Tóth Bence.

Last dance

A nyári szünet előtti utolsó kötelezettségünket is sikerrel abszolváltuk. 

Számok tekintetében tavaly a bajnokság hasonló szakaszában is magabiztosan vezettük a tabellát. A 8 bajnoki mérkőzésünket megnyertük és a maximális 120 pontot szereztük meg. A nagy differencia a kapott pontok tekintetében van az előző ligához képest. Tavaly nyolc mérkőzés után 20 pontot kaptunk, idén viszont már 42-t. 2022-ben az egész bajnokság során 49-et engedtünk az ellenfeleknek. 

Nincs mit szépíteni, idén a védekezésünk korántsem tökéletes. Mind a koncentráció mind pedig a fizikai állapot kevés ahhoz a szinthez, amire egyébként képes a csapat. Ezen mindenképpen változtatnunk kell, de főleg egyéni hozzáállásban!

A következő időszak a válogatott kötelezettségek időszaka. Így a klub, nyári szünetre vonul. Viszont a kiváló játékosaink felnőtt és korosztályos Európa-bajnokságra készülnek. Reméljük idén is, érmekben és élményekben gazdag nyár jön játékosaink versenyzői pályafutásában.

Augusztus végén újra kezdjük az edzéseket és várjuk az előttünk álló akadályokat.

Veretlenül a tabella élén

A hetedik forduló Match Of The Week mérkőzését, a bajnokságban veretlen Heroes és OUT vívta. Az első félidőben kétszer is tudott vezetni az OUT. Ami esetleg hevesebb szívdobogásra késztethette a megjelent publikumot, de a remek hajrának köszönhetően előnnyel vonulhattunk pihenőre. A második félidő első pontját bár az ellenfél szerezte, az ezt követő három pontunkkal gyorsan helyretettünk mindenkit. Hazai pályán idén is legyőzhetetlen a Heroes csapata.

A mérkőzés utolsó szakaszában 14:8-as vezetésnél lezárhattuk volna a mérkőzést, de sajnos nem sikerült. Így tudta kozmetikázni az óbudai gárda az eredményt. Az ihletett formában játszó Csillag Ábel vezérletével végül 15:10-es győzelmet arattunk. Külön kiemelendő, hogy a 15 ponton 9 játékosunk osztozkodott.

Ezzel a győzelemmel már csak mi vagyunk veretlenek a bajnokságban.

Bajnoki rangadó az RTK-n

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is a Heroes – OUT párharcok dönthetnek a bajnoki cím sorsáról. Ez idáig 7 bajnoki mérkőzést játszott egymás ellen a két csapat történelmük során.

5 OUT és 2 Heroes győzelem. Kettő, illetve egy bajnoki cím birtokában a két legmeghatározóbb csapat lép pályára szombaton, 11 órától a Zavadszky Gábor Utánpótlásbázison.

Aki nem tud a helyszínen szurkolni, az élő közvetítésen tudja követni a FDTV Ultimate Fun Zone csoportban.

PLAY IT LIKE US

Október első szombatján tartották a hazai Ultimate Bajnokság FinalFourját.

Az elődöntőben idén először tudott rendkívül nehéz falatnak bizonyulni az Up&Fly. Olyannyira, hogy nagyon komoly taktikai és mentális csata zajlott. Végül sikerült Universe ponttal megnyerni a mérkőzést. HEROES – UP&FLY 12:9

A döntőben a veretlen bajnok, OUT csapata volt az ellenfél.

Nagyszerű zónavédekezésük egy tőlünk szokatlan játék stílust kívánt meg. Rendkívül lassan, türelmesen kellett támadásainkat vezetni. Azonban az utolsó támadó harmadban rendszeresen hiba csúszott, így a félidőre szinte behozhatatlannak tűnő 5 pontos előnyre tettek szert.
A félidőben sikerült rendezni a sorokat. Elkezdtünk felkapaszkodni. 10:8 állásnál döntő szituációban hibáztunk. Így a vége 15:10 lett.

Mondhatnánk, hogy nem vagyunk csalódottak, de ez nem igaz. Megpróbáltunk saját magunkon túl lépni és egy merőben más felfogásban játszani. Ami minden bizonnyal jövőre jobban fog menni és akkor sikerrel vehetjük a döntő akadályát.

Utánpótlás magyar bajnoki cím a zsebben

Az elmúlt idényben a szövetség a pandémia okán elhalasztotta az utánpótlás magyar bajnokságot. Így 2018 és 2019 után, idén mérkőzhettek meg a hazai legjobb utánpótlás csapatok.
Egyesületünk az elmúlt két kiírás győzteseként vagyis címvédőként kezdte meg a sorozatot. Ellentmondást nem tűrően, veretlenül, zsinórban harmadjára lett korosztálya legjobbja, immáron nagypályán.
Utolsó fordulóban több debütáló játékosunk is megmérettetett. Ügyesen, kiegészülve a rutinos játékosokkal sikeresen szerepeltek.


A csapat:
Kókai Lili csapatkapitány, Takács Lilla, Vaszary-Maklári Lilla, Lénárt Hanna, Baumann Emma, Stummer Sarolta, Balogh Emma, Pongrácz Lara, Kovács-Nagy Kata, Klément Ferenc, Gubek Lázár, Teremi Bercel, Jauneaud Dorián, Szeifert László, Novák Ádám, Szegedi Ábel, Nagy Szabolcs.

Gratulálunk!

HEROES… ASSEMBLE

4 Nation Cup

A 4NC első ízben került megrendezésre Győrött.

A pandémia okozta károk és kihívások újfajta versenyek létrehozását eredményezi. A két napos versenyen az A és B felnőtt válogatott csapatba, számos játékosunk kapott behívót.

Július 23-24-én tartotta a szakvezetés a már hagyományosnak mondható edzőhétvégét a felnőtt mixed válogatott keret tagjainak.

Ezúttal külön jelentősége volt a 32 meghívott játékos pillanatnyi produkciójának, ugyanis a szövetségi kapitány ez alapján jelölte ki az augusztusi 4 Nemzet Kupára nevezett A és B keretét.

Az augusztus 21-22-én a győri Olimpiai Sportparkban a szlovák, a szlovén és a román mixed Ultimate válogatott lesznek a magyar A keret ellenfelei, míg szlovén barátaink külön kérésére egy külön mérkőzést vívnak a szlavónok a B keretünkkel.

A győri versenyen tehát az alábbi 16 játékos képviseli hazánkat a hivatalos mérkőzéseken:

Csanády Boglárka (csk.), Kollár-Nagy Melinda, Takács Luca, Halász Húlia, Barna Zsófia, Paksai Luca Sára, Hartai Gréta, Pasztendorf Anna. (Tartalék: Csepi Nikolett)

Paksai Márton, Pasztendorf Máté, Klément Ferenc, Zsubori Barnabás, Ramel Dániel, Csillag Ábel, Harsányi Jonatán, Szalóky Ádám. (Tartalékok: Megyeri Olivér, Garamvölgyi Bence)

(Szöv.kap.: Erdősi Zoltán)

A szlovének elleni barátságos mérkőzésen a B keret tagjai:

Csepi Nikolett, Lénárt Hanna, Vaszary-Maklári Lilla, Lőwy Petra, Porosz Dorka, Simon Kata, Oláh Dóra, Sziklai Regina;

Megyeri Olivér, Garamvölgyi Bence, Takács Bence, Tóth Bence, Csanaki Ábel, Szeredás Bálint, Benkő László, Giczi Bence.

(Csapatvezető: Paksai Márton)

Törölték az Európa-Bajnokságokat

Hivatalos közleményben jelentették be az idei utánpótlás Európa-bajnokságok törlését.
Helyette kisebb, ifjúsági kupák kerülnek megrendezésre, az eredeti helyszíneken (Malmö, Hollabrunn).

A szövetség mérlegeli, hogy delegál-e csapatokat ezekre a kupákra.